Rapport fra konference om pluralisme i økonomi

 Af Nils Enrum

vcpe

103 nye papers eller afhandlinger blev præsenteret for endnu flere økonomer og sociologer på 1st Vienna Conference on Pluralism in Economics, som fandt sted den 10.-12. april 2015 på Wiens Wirtschaftsuniversität (WU).

Konferencens arrangør var det wienerske Netværk for Pluralistisk Økonomi (Gesellschaft Plurale Ökonomik Wien), hvoraf mange er forskere, kandidater og studerende med tilknytning til masteruddannelserne Sozioökonomie og Socio-Ecological Economics and Policy, som er WU’s to spændende bud på pluralistiske økonomi-uddannelser.    

Konferencen var traditionelt struktureret med få fælles forelæsninger fra keynote speakers * og seks parallelle workshop-agtige spor.De seks spor havde følgende tema-overskrifter:

  • Samspillet med den natur som omgiver os
  • Arbejdets (arbejdskraftens) rolle i det 21. århundrede
  • Omfordeling af formue og magt
  • Finansielle markeder og betydningen af penge
  • Pluralistisk økonomis metodologi
  • Undervisning i pluralistisk økonomi

En hel del af konferencens indhold var kandidatafhandlinger fra relativt nybagte økonomer – med de fordele og ulemper, som det kan have. Deltagernes gennemsnitsalder var klart lavere end ved de økonomi-konferencer jeg har deltaget i (herunder Netøks seminarer). Ifølge velkomsttalen kom deltagerne fra overalt i Europa, men jeg savnede nu en gammeldags deltagerliste. Det var langt fra lykkedes arrangørerne at få alle oplægsholderne til at uploade eller udlevere deres rapporter/papers. Ikke desto mindre er der meget at finde på konferencens hjemmeside.

*) Ioana Negru, Department of Economics, School of Oriental and African Studies. Pasquale Tridico  Department of Economics at Roma Tre University. Engelbert Stockhammer Political Economy Research Institute at the University of Massachusetts at Amherst.

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *