Netøk-seminar: Penge, kriser og bæredygtig omstilling, 15. april 2016 (materialer)

Seminar i NETØK
Tid:  fredag d. 15. april 2016, kl. 9-16,
Sted: Aalborg Universitet København, A.C. Meyers Vænge 15, Gæstekantinen

Materialer fra konferencen

Se nedenfor under de enkelte programpunkter.

Program

Nu er der igen uro på de globale finansielle markeder. Det diskuteres, om en ny krise er under udvikling.
Ganske vist er reguleringen af den finansielle sektor blevet skærpet siden finanskrisen, men sektorens lobbyister har haft stor succes med at begrænse tiltagene og sikre profitmulighederne. Der er i høj grad brug for at diskutere, hvordan finansiel regulering og makroøkonomisk politik skal udformes for at undgå en ny dyb krise. Samtidig er det afgørende at sammentænke dette formål med bæredygtig omstilling, for en tilbagevenden til business-as-usual er ikke en mulighed. I de seneste år er der kommet mange nye bidrag til forståelsen af baggrunden for den aktuelle krise samt forslag til, hvad der bør gøres.

Brooke Harrington, CBS
Inequality and the wealth management profession.
(Materiale mangler)

Finn Østrup, CBS
Rangvid rapportens hovedresultater: den finansielle krises årsager, konsekvenser og mulige løsning. Hvori bestod uenighederne? Hvor langt er man kommet med tilpasningen?
Netoek 2016 Oestrup

Jesper Jespersen, RUC
Den aktuelle krise i et historisk perspektiv. Penges, kredittens og finansielle fordringers rolle i den makroøkonomiske forståelse: magt, fordomme og ideologi.
(Materiale mangler)

Lars Pehrson, Merkur Andelskasse
Regulering af den finansielle sektor og særligt bankerne: Hvorfor er Basel III mv. utilstrækkeligt? Hvilke aspekter mangler reguleringen og regulerer vi for meget på nogle områder? Kan reguleringen af den finansielle sektor fremme løsningen af udfordringerne på miljøområdet?
Netoek 2016 Pehrson

Inge Røpke, AAU
Bæredygtig omstilling: Hvad betyder pengeskabelse og finansiel regulering for mulighederne for bæredygtig omstilling? Hvilke reformer er der brug for ud fra et bæredygtighedsperspektiv?
Netoek 2016 Roepke Modificeret

Panel debat
Hvad er de politiske muligheder for større forandringer af den finansielle sektor?
Hvordan kan kreditbobler undgås?
Hvad betyder penge og kredit for den stigende ulighed? Og for demokratiet?
Med indledende oplæg fra: Kristian Weise, Cevea, Rasmus Hougaard Nielsen, Gode Penge, Jacob Gyntelberg, Danske Bank, samt deltagelse af nogen af dagens tidligere oplægsholdere.

Oprindelig indbydelse

Indbydelse og program

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *